×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  پنج شنبه - 13 اردیبهشت - 1403
false
true
سومین همایش تبیین نقش لاهیجان در قیام میرزا کوچک خان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گیل بان»؛ سومین همایش تبیین نقش لاهیجان در قیام میرزا کوچک خان صبح روز پنج شنبه 9 آذر 1402 با حضور حجت الاسلام سیدجواد سلیمانی امام جمعه ، فرهاد براتی فرماندار ، رضا زنده دل شهردار، سهیل شکری رئیس دانشگاه آزاد ، ابراهیم رامین فر رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان و جمعی دیگر از مسئولین و اصحاب فرهنگ و هنر در سالن حزین لاهیجی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام سیدجواد سلیمانی،امام جمعه شهرستان ضمن خوشامدگویی به حضار در خصوص قیام میرزا گفت:جای واکاوی دارد که با بودن دکتر حشمت در لاهیجان این سرزمین و این جغرافیا چه ارتباطی با ماهیت جنگل دارد ؟ متاسفانه ماهیت جنگل با تاریخ نگاری سکولار همراه و عجین شده است . صدو اندی سال از این نهضت فداکارانه و اسلامی می گذرد اما ایادی استکبار میرزا را به گونه ای دیگر به ما معرفی کردند و آنچه ما را بر آن داشت تا بیشتر در این حوزه تبیین کنیم نیاز نسل جدید به الگوی قهرمانی چون میرزا بود که چگونه در برابر بیگانگان ایستاد .

مجید رحمانی پژوهشگر تاریخ معاصر و مولف کتاب و مقالاتی در حوزه گیلان شناسی و نهضت جنگل و از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در خصوص لاهیجان گفت : لاهیجان بزرگ در طول تاریخ ایران و گیلان همیشه نقش آفرین بوده است از دوره های حکومت آل کیا گرفته تا مشروطه و بعد از آن.ملتی که از گذشته خود درس بگیردحال و آینده بهتری را ترسیم می‌کند سرگذشت‌ها در سرنوشت‌ها نقش آفرین هستند. وی در ادامه افزود: یکی از حساس‌ترین دوره‌های تاریخی دوره اواخر مشروطه است.یک قیام مردمی به نام نهضت جنگل در سرزمین ما شکل می‌گیرد که اگر این اتفاق را به درستی درک کنیم می‌توانیم مدافعان خوبی برای این مقوله باشیم وقتی از میرزا و از نهضت جنگل سخن می‌گوییم به هیچ وجه نباید نگاه مان قومیتی ، منطقه‌ای یا تعصبی باشد میرزا اعاده حیثیت کرد ، عَلَم ایران را بلند کرد . میرزا قیامش را از گیلان آغاز می‌کند ولی از جای جای کشور به او می‌پیوندد از دکتر حشمت طالقانی ها و لاهیجی که کنارش بودند تا کردها و ساروی‌ها؛ از خان گرفته تا کاسب و بقال و شاعر و عالم که بر اساس نیاز زمانه و موقعیت سلاح به دست گرفتند و یک مبارزه ملی را رقم زدند .یکی از ویژگی‌های نهضت جنگل این است که یکی از مردمی‌ترین نهضت‌های ایران است.

در ادامه علی امیری پژوهشگر و محقق حوزه تاریخ استان گیلان در خصوص شخصیت دکتر ابراهیم حشمت گفت: بعد از اینکه زمزمه‌های انقلاب مشروطه دامنه‌اش سراسر کشور را در نوردید و طبقه متوسط شهری به عنوان رکن اصلی برپایی این قیام نقش آفرینی کردند یکی از طبقات مهمی که پیشگام این قیام در عصر مشروطه بود طبقه پزشکان و طبیبان بودند از جمله خانواده های طبیب پروری که در جنبش ملی جنگل ایفای نقش کردند خاندان بزرگ عباس قلی خان حشمت الاطبا پدر دکتر ابراهیم حشمت به عنوان یکی از طبیبان که در دفاع از آرمان‌های انقلاب مشروطه فرزندش را به صف آزادی خواهان ملحق کرد.

امیری در ادامه افزود: ابراهیم حشمت فارغ التحصیل مدرسه طب دبیرستان دارالفنون بود و به عنوان پزشک نظام در مشروطه گیلان حضور داشت و برای فتح تهران در سنه ۱۳۲۷ قمری حضور داشت و از همان جا با میرزا آشنا شد و چندی بعد به پیشنهاد انجمن مشروطیت لاهیجان به عنوان رئیس اداره بهداری لاهیجان معرفی و مشغول به کار شد.

وی در ادامه در خصوص فعالیت‌ها و مجاهدت‌های دکتر حشمت مطالب مبسوطی را عنوان کرد.

محمدحسن اصغرنیا مسئول مرکز بازشناسی نهضت جنگل دیگر سخنران این مراسم در خصوص شورای عالی مرکز بازشناسی نهضت جنگل گفت: این شورا از سال ۱۳۶۸ مشغول به امور پژوهشی و بازبینی تاریخ یکصد ساله اخیر ایران می‌باشد و کتاب‌هایی را نیز تاکنون منتشر کرده‌است وی در ادامه کتاب نهضت جنگل به روایت تصویر به قلم خودش را معرفی کرد و در موردش توضیحاتی داد. اصغرنیا در خصوص میرزا گفت: این مبارز هم جانباز است هم شهید و بر همه ی ما تکلیف است که در زنده نگه داشتن و شناساندنش گام برداریم .

اجرای سرود میرزا توسط گروه سربازان ولایت به سرپرستی سید علی امیدوار و اجرای نمایش میرزا به کارگردانی محمد علی صادق حسنی از دیگر بخش های این همایش بود .

از برنامه های جنبی سومین دوره همایش تبیین نقش لاهیجان در قیام میرزا کوچک خان جنگلی برگزاری اولین جشنواره دانش آموزی با موضوع قیام جنگل در حوزه های داستان، نقاشی ، شعر ، مقاله ، خوشنویسی،سرود و … در سطح مدارس شهرستان لاهیجان و رودبنه بود که 500 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال گردید که پس از داوری برگزیدگان بخش های مختلف انتخاب و در پایان این مراسم به آنان لوح تقدیر و جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.

اجرای نقاشی صحنه ای از چهره میرزا توسط علیرضا مرزبان پورمقدم مسئول آموزشگاه نقاشی مرزبان و اجرای خوشنویسی توسط رقیه منتظری از دیگر بخشهای این برنامه بود .

برپایی نمایشگاه کتاب های نهضت جنگل با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان ، برپایی نمایشگاه نقاشی جشنواره دانش آموزی قیام جنگل با همکاری آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان و رودبنه و برپایی نمایشگاه عکس نهضت جنگل با همکاری اداره میراث فرهنگی شهرستان لاهیجان از قسمتهای جنبی سومین همایش تبیین نقش لاهیجان در قیام میرزا کوچک خان بود.

این همایش از مصوبات شورای فرهنگ عمومی است که سومین دوره آن در سال جاری توسط شورای فرهنگ عمومی و با همکاری و مشارکت ارگانهای مختلف برگزار گردید.

منبع: روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد