×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  شنبه - 8 اردیبهشت - 1403
false
true
روز بین‌المللی چای، روز فراموش شده در پایتخت چای کشور

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گیل بان»؛ از سال ۲۰۰۵ میلادی، ۱۵ دسامبر در دنیا به عنوان روز بین‌المللی چای نامگذاری شد و هر ساله تمامی کشورهای چای‌خیز دنیا (هند، بنگلادش، اندونزی، کنیا، نپال، مالزی، مالاوی، سریلانکا، تانزانیا، اوگاندا، ویتنام و …) به منظور ترویج و توسعه پرورش این گیاه ارزشمند، بررسی مشکلات صنعت چای، افزایش تولید و صادرات آن جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور و حفظ استقلال در برابر کشورهای استعمارگر، جلب توجه دولت‌ها و شهروندان به اهمیت چای و تجارت آن و تاثیرش بر ‌زندگی کارگران، چایکاران و زحمتکشان این صنعت و همچنین تجلیل از شاغلین، دست‌اندرکاران و پژوهشگران دخیل در زنجیره پرورش، تولید و فرآوری آن به عنوان یک محصول راهبردی و نوشیدنی اشتغال‌زا مبادرت به برگزاری جشن و بزرگداشت روز جهانی چای می‌کنند. از سال 2015 گسترش این روز با پیگیری کشور هند و از طریق سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام گردید و سازمان تجارت جهانی نیز نگاه ویژه‌ای به این روز برای بررسی چالش‌های اقتصادی تجارت جهانی چای دارد. تا پیش از سال 2019 میلادی، 15 دسامبر به عنوان روز بین‌المللی چای شناخته می‌شد. این روز در بسیاری از کشورهای چایخیز از قبیل بنگلادش، سریلانکا، نپال، ویتنام، اندونزی، کنیا، مالاوی، مالزی، اوگاندا، هند و تانزانیا روز بین‌المللی چای در نظر گرفته شده است. نخستین روز بین‌المللی چای 15 دسامبر سال 2015 در دهلی نو هندوستان برگزار شد. اگرچه کشورهای متقدم در تولید چای خصوصاً هند تلاش کرده بودند روز 15 دسامبر را به همین منظور معرفی کنند و در این راستا مراسم زیادی نیز برگزار نمودند ولی در سال 2019، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به ژرفای اهمیت فرهنگی و اقتصادی چای در جهان، روزهای مختلف چای در چندین کشور را در یک روز ادغام نمود و روز 21 مه هر سال را به عنوان روز جهانی چای اعلام کرد و از فائو خواستار برگزاری این مراسم شد. علت انتخاب این روز توسط سازمان ملل این بوده که در بیشتر کشورهای تولید کننده چای آغاز فصل تولید در ماه مه است. اگرچه روز بین‌المللی چای ظرفیت مناسبی برای طرح مسایل و بررسی چالش‌های صنعت چای کشور و هم‌افزایی میان چهار ضلع: چایکار (کشاورز)‌؛ چایساز (کارخانه‌دار)؛ نهادهای متولی چای و بنک‌داران؛ و بازرگانان چای را دارد و همچنین فرصتی برای ارج نهادن به این میراث فرهنگی ارزشمند و تلاش برای حل مشکلات تولید پایدار این گیاه سلامتی‌بخش از مزرعه تا فنجان و انتقال آن به نسل‌های بعدی می‌باشد. علی‌رغم برگزاری بزرگداشت روز جهانی چای در لاهیجان (آذرماه سال 1394 ه.ش و اردیبهشت ماه سال 1401 ه.ش) و انتشار تمبر اختصاصی روز جهانی چای (15 دسامبر) در سال 1397 ه.ش توسط پست جمهوری اسلامی ایران باید بیان داشت: متاسفانه تاکنون توجهی به ظرفیت‌های روز بین‌المللی چای صورت نگرفته است و این رویداد بین‌المللی روز فراموش شده در تقویم حقیقی و مجازی پایتخت چای کشور (لاهیجان) و ایران (تهران) به شمار می‌رود.

دکتر ابراهیم آذرپور (پژوهشگر و نویسنده)

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد