×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  دوشنبه - 10 اردیبهشت - 1403
false
true
«زمان‌شناسی» بیش از هر رویکردی دارای اهمیت است

به گزارش «گیل بان»، کیوان محمدی در مراسم گرامیداشت روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، که در سالن اجتماعات اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان برگزار شد، پیچیده بودن مسائل در کشورهای در حال توسعه را یکی از مباحث مطرح در بین فرهیختگان و صاحب‌نظران جامعه عنوان کرد و گفت: «زمان‌شناسی» بیش از هر رویکردی دارای اهمیت است. در واقع باید بدانیم کجا بودیم و اکنون چه شرایطی داریم و مقصدمان کجاست.

وی اظهار کرد: حرکت توسعه در ایران از دوره قاجار تقریبا همزمان با فرانسه و خصوصا ژاپن(نهصت میجی) آغاز شد. آنان پیشرفت کردند ولی ما به اندازه آنان توسعه نیافتیم. یکی از مهم‌ترین دلایل، حرکت کند ما بود که پادشاهان وقت، روح زمان را به درستی تشخیص ندادند و صنعت و جامعه صنعتی را درک نکردند. فرضا صنعت متکی بر شایسته‌سالاری و مهارت‌های فنی است و با فامیل بازی و قوم و خویش سالاری به اوج خود نمی‌رسد، اما عدم درک روح زمان، هر جامعه‌ای را از گردونه رقابت برای توسعه دور می‌سازد.

این مقام مسئول تصریح کرد: زمانه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم موسوم به عصر الکترونیک و عصر اطلاعات است. فضای مجازی روز به روز زندگی توده‌های مردم و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر درک درستی از تحولات جهان کنونی نداشته باشیم، قطعا در پیشرفت و توسعه دچار مشکل خواهیم شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان، با تاکید بر اینکه معلمان در شناخت روح زمان و آنچه رخ می‌دهد نقش اساسی دارند، به موقیعت استراتژیک جغرافیایی ایران در جهان اشاره کرد و گفت: این مملکت نیازمند کار است. از لحاظ جغرافیایی در نقطه‌ استراتژیکی هستیم که اگر شرق و غرب و شمال و جنوب بخواهند ارتباطی برقرار کنند باید از ایران عبور کنند. در کشورهای شمالی ایران جمعیت حدود 300 میلیون نفری طی 9 ماه از سال به فرآورده‌های کشاورزی نیاز دارند که باید از این فرصت برای اشتغالزایی بهره‌مند شویم. اگر در این خصوص کمتر موفقیتی داشتیم مقصر خودمان هستیم. به دنبال عامل خارجی نباشیم یا در داخل گردن یکدیگر نیندازیم.

محمدی، با تاکید بر اینکه باید مسئولیت‌پذیری اجتماعی داشته باشیم و آن را تقویت کنیم، از تضعیف فرهنگ کار در جامعه سخن گفت و افزود: اجداد ما از گذشته در شیب‌های تند کوهستان و یا مناطق باتلاقی جلگه به احداث باغات فندق و چای و برنج پرداختند و گیلان را آباد کردند و این ناشی از فرهنگ کار درست و غنی مردمان این خطه بوده است. امروز نیز با همان انگیزه و سخت‌کوشی می‌توانیم علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه بر مشکلات فائق آییم. امروز هم اگر می‌خواهیم پیشرفتی در جامعه رخ دهد نیازمند کار هماهنگ هستیم و همه باید در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

وی عنوان کرد: اگر مشکلی هست باید به کمک هم نسبت به رفع آن اقدام کنیم؛ نه اینکه با تخریب یکدیگر، فضایی را به وجود آوریم که به افزایش تنش منجر شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان، به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر تحکیم وحدت و هماهنگی ارگان‌ها اشاره کرد و متذکر شد: طی 40 سال از وقوع انقلاب اسلامی ایران، استکبار جهانی به ویژه آمریکا همواره سعی در منزوی کردن ایران داشته است. مطمئنا با وحدت و همدلی همانگونه که تاکنون نتوانسته، بازهم نمی‌تواند با زور و گردن کلفتی این ملت را وادار به خصوع و تسلیم کند.

وی اضافه کرد: هرچقدر فشارها بیشتر شود اهمیت و جایگاه شما کارآفرینان که به دنبال ایجاد اشتغال هستید بالاتر می‌رود و هرچقدر امکانات ما را محدودتر سازند جوانان و دانشمندان ما دنبال خلاقیت خواهند رفت و خوداتکایی ما افزایش خواهد یافت؛ در صورتی ‌که با منازعه همدیگر را تضعیف نکنیم .

محمدی، خطاب به کارآفرینان، توانایی و داشتن دانش کامپیوتری، تسلط به یک زبان بین‌المللی و مهارت در یک حرفه را سه اصل مهم موفقیت هر شخص در هر نقطه از جهان دانست و یادآور شد: هیچ شخصی با داشتن این سه ویژگی بیکار نخواهد ماند. متاسفانه جامعه ما مدرک‌گراست؛ در حالی که دنیا از این مرحله عبور کرده است. اگر دکتری یک رشته تحصیلی را داشته اما توانایی کار عملی را نداشته باشید موفق نخواهید بود. مهارت‌افزایی ویژگی مهمی است که شما مسئولیت گسترش آن را برعهده دارید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد