×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  جمعه - 10 فروردین - 1403
false
true
GIS ابزاری قدرتمند در آمایش سرزمین/ قابلیت بالای توسعه اکوتوریسم در گیلان

مهندس مرتضی قاسم زاده در گفت و گو با خبرنگار «گیل بان»، با بیان اهمیت سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و کاربردهای نوآورانه آن در دنیای امروز افزود: یکی از مهمترین حوزه های تاثیرگذاری و استفاد از این فناوری، صنعت گردشگری است.

وی خاطرنشان کرد: سهم بزرگی از اقتصاد ملی در بسیاری از کشورهای جهان وابسته به صنعت گردشگری است به طوریکه این صنعت با میلیاردها دلار درآمدزایی، در رده صنایعی از قبیل نفت و خودروسازی قرار می گیرد.

قاسم‌ زاده با اشاره به اینکه GIS شکلی از فناوری اطلاعات است، تصریح کرد: این فناوری مفید به عنوان ابزاری قدرتمند در آمایش سرزمین، قادر به ایفای نقش چشمگیری در برنامه ریزی ها و مدیریت بهینه منابع صنعت گردشگری کشور است.

وی با بیان اینکه استان گیلان به سبب ویژگی های طبیعی، اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی، تاریخی و غیره از ظرفیت فراوانی در جذب گردشگران داخلی و خارجی برخوردار است، افزود: اکوتوریسم یا طبیعت گردی شاخه ای از گردشگری است که قابلیت بالایی برای توسعه در شرایط گیلان دارد.

قاسم زاده ادامه داد: اکوتوریسم شامل سفر به مناطق بکر و معمولاً حفاظت شده است که علاوه بر برخورداری از جنبه های آموزشی برای گردشگران، درآمد حاصل از آن صرف حفاظت محل شده و مستقیماً در رشد و توسعه اقتصادی و تقویت سیاسی جوامع محلی تاثیرگذار می باشد.

وی بهره برداری بی رویه از منابع و توجه بیش از حد به بعد اقتصادی گردشگری را سبب اعمال فشار جبران ناپذیر بر محیط زیست طبیعی دانست و تصریح کرد: بروز بحران های زیست محیطی و نابودی منابع بویژه طی سال های اخیر منجر به ایجاد موانعی در مسیر رسیدن به توسعه پایدار شده است.

قاسم زاده افزود: برنامه ریزی بر اساس شناخت و ارزیابی توان محیطی جهت بهره برداری پایدار از محیط زیست و حفظ ارزش های طبیعی یک ضرورت انکار ناپذیر است که به کمک GIS محقق خواهد شد.

وی با بیان نقش GIS در تعیین مکان های مناسب برای کاربری اکوتوریستی اظهار کرد: در زمینه پهنه بندی و مکان یابی این گونه فعالیت ها، شاخص های پراهمیتی از قبیل پراکندگی حیات وحش، بوم شناختی، تنوع اکولوژیک و خاصیت انعطافی محیط، تسهیلات توریستی، جاذبه های طبیعی، پارک های ملی، راه ها و … در نظر گرفته می شوند.

قاسم زاده در پایان تصریح کرد: GIS تعیین بهترین مکان برای اجرای فعالیت های اکوتوریستی را در یک منطقه ممکن ساخته و علاوه بر سنجش و پایش مستمر وضعیت آن از لحاظ پایداری، منجر به سهولت در مدیریت و توسعه آتی منطقه می شود.

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد