×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  سه شنبه - 27 شهریور - 1403
false
true
لزوم برخورد جدی با زمین خواران در گیلان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گیل بان»؛ آیت الله رسول فلاحتی بعد از ظهر یکشنبه در نشستی با برخی مدیران پیرامون آسیب‌ها و چالش‌های اجرای طرح هادی اظهار کرد: امروزه روستاها با برخورداری از شکل ویژه استقرار و معیشت ساکنان بومی و با توجه به نقشی که در حیات اقتصادی و اجتماعی جامعه ایفا می‌کنند؛ نیازمند سازماندهی و توسعه هستند.

امام جمعه رشت، بابیان اینکه تدوین طرح هادی در روستاها، طرحی برای رسیدن به رفاه و آرامش روستاییان است؛ افزود: تهیه و اجرای طرح هادی به‌منزله فراگیرترین و محلی‌ترین طرح توسعه روستایی است که باید با اجرای این طرح آثار چشمگیری را بر بافت فیزیکی کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و… سکونتگاه‌های روستایی مشاهده کنیم.

وی تصریح کرد: اثرگذاری تهیه و اجرای این طرح بر عرصه سکونتگاه‌های روستایی و جوامع مستقر در آنها، ضرورت آسیب‌شناسی طرح هادی را به ویژه در روستاهای گیلان دوچندان می‌کند.

نماینده ولی فقیه در گیلان، با بیان اینکه تغییرات آب و هوایی در پی گرم شدن زمین، ریزگردها و ارزان بودن زمین در گیلان طی سال‌های اخیر بسیاری از هموطنانمان را علاقمند به مهاجرت به استان‌های شمالی به ویژه گیلان کرده است، ادامه داد: در حال حاضر شاهد ساخت و سازها و بناهای بسیار مجلل فراوانی توسط افراد غیربومی در روستاهای استان هستیم به طوری که خانه‌های زیر یک میلیارد تومان در روستاهای گیلان وجود ندارد.

اهمیت حمایت از مردم در نظام اسلامی

وی با تاکید بر اینکه باید حساب افرادی که برای خوشگذرانی در گیلان ویلاسازی می‌کنند از حساب افراد روستایی بومی که قصد ساخت و ساز برای زندگی خود و فرزندانشان را دارند جدا کنیم، گفت: باید با زمین خواران، کوه خواران و حتی دریاخواران غیربومی که قصد ویلاسازی در زمین‌های گیلان را دارند برخورد قانونی صورت گیرد.

امام جمعه رشت به اهمیت حمایت از مردم در نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: توده‌های مردم در تمام دوران، حامیان حاکمیت بوده و هستند و از این رو مسئولان موظفند به فکر حل مشکلات آنها به ویژه در زمینه‌ی مسکن، خوراک، پوشاک و حتی روحیات آنها باشند.

به گفته وی، در حال حاضر، علی‏رغم اهداف و برنامه‌های اولیه طرح هادی برای توسعه روستاها در مناطق مختلف کشور، شواهد نشان می‌دهد که در عمل، تهیه و اجرای آن با مشکلات متعدد در ابعاد مختلف روبه‌رو شده است.

آیت الله فلاحتی پیرامون رسیدگی به این مشکلات خواستار تشکیل جلسه‌های مداوم ماهانه تا رسیدن به نتایج مطلوب شد و گفت: مسؤولان استانی ذیربط در این باره پس از بررسی‌های لازم، تصمیم گیری های درست اتخاذ نموده و نتایج را به دفتر امام جمعه رشت برای گزارش به مردم اعلام کنند.

وی با تاکید بر اینکه وجب به وجب خاک گیلان حاصلخیز و ارزشمند است، افزود: وظیفه امروز ما حفظ و حراست از این زمین‌ها و محفوظ نگاه داشتن برای آیندگان است.

امام جمعه رشت با بیان اینکه چرا مردم روستا که مدت‌های طولانی ساکن روستا هستند حق ندارند برای خود و فرزندانشان خانه بسازند، افزود: بحث اجرای طرح هادی با تغییر کاربری زمین‌ها متفاوت است و این امر باید مد نظر دهیاران محترم قرار گیرد.

مردم باید از اجرای طرح هادی رضایت داشته باشند

وی تصریح کرد: اما متأسفانه در برخی روستاها شاهد این هستیم که دهیاران به جای پیگیری حل مشکلات مردم، بنگاه داری می‌کنند که پسندیده نیست.

آیت الله فلاحتی، با بیان اینکه همانطور که مردم از اجرای طرح تسطیح اراضی رضایت داشتند باید از اجرای طرح هادی نیز راضی باشند، ادامه داد: اینکه همه روستاها طرح هادی دارند قابل تقدیر است اما اجرای درست این طرح‌ها بسیار مهم‌تر است.

وی با بیان اینکه طرح‌های هادی در روستاها باید به نحوی اجرا شود که کشاورزی در این مناطق احیا شود و روستاییان هجرت کرده به روستاها بازگردند، گفت: هماهنگی بنیاد مسکن با سایر نهادها و دستگاه‌ها برای احیای روستاها و اجرای کیفی طرح هادی لازم است.

گفتنی است؛ در این جلسه که با حضور معاون عمرانی استانداری، رئیس کل دادگستری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیرعامل آب منطقه‌ای، مدیرکل محیط زیست، مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل، سربازرس گروه تولیدی بازرسی کل استان برگزار شد و گزارش‌هایی از چگونگی نحوه بررسی تصویب طرح هادی و بازنگری روستایی و نحوه رسیدگی به درخواست صدور مجوز ساخت و تغییر کاربری در اراضی داخل محدوده طرح‌های هادی روستایی، بررسی ماده ۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن برای تعیین تکلیف متصرفین و نیز تأمین زمین در راستای طرح نهضت ملی مسکن در استان گیلان توسط مسؤولان ارائه شد.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد