×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  شنبه - 1 اردیبهشت - 1403
false
true
15 اسفند پاسداشت روز تجدید حیات (روز درختکاری)

طبیعت پاک میراث گران بهای نسل گذشته، امروز و آینده هر کشوری می باشد و به عنوان بستر حیات و توسعه پایدار متعادل کننده اکوسیستم محیط زیست و پشتوانه بخش های کشاورزی، صنعتی، اقتصادی، اجتماعی و … محسوب می شود. طبیعت پر مهر، نیازمند محبت، حفظ و صیانت است و این وظیفه ما انسان ها خواهد بود.

آمار تعداد درختان روی کره زمین نشان می دهد که حدود 3 تریلیون درخت در جهان (برای هر انسان 400 درخت) وجود دارد و بیشترین پراکنش آن در جنگل های استوایی و نیمه استوایی است. سرانه جنگل‌ در جهان حدود 6000 متر مربع ولی در ایران حدود 1600 متر مربع است که کم‌تر از یک سوم سرانه جهانی است.

هر هکتار جنگل توانایی تولید اکسیژن مورد نیاز 10 نفر در طول سال (2500 کیلوگرم) را دارد. به طور کلی می توان گفت جنگل های شمال با مساحتی حدود 2 میلیون هکتار،‌ به دلیل تولید حدود 5 میلیارد کیلوگرم اکسیژن، ذخیره 3 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب آب، جذب 136 میلیارد گرد و غبار اهمیت بسیار زیادی دارد.

سنگاپور، ونکوور، ساکرامنتو، فرانکفورت و ژنو جزو شهرهایی در جهان هستند که بیشترین درخت را دارند. آنگاه که تیشه به ریشه اش زدند، کاغذ زیر دستم در خود پیچید، و بی صدا فریاد زد: زنده باد درخت.

درختان، خاموشترین و در عین حال گویاترین مظهر قدرت و عظمت آفرینش هستند. هر شاخ و برگی از این درختان زیبا، کتاب بزرگی در وصف توحید است.

روز درختکاری نخستین بار توسط جولیوس استرلینگ مورتون و در تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) سال ۱۸۷۲ معرفی شد و در آن روز بیش از یک میلیون نهال درخت کاشته شد. بعد از مدتی تاریخ این روز به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت. بعد از سپری شدن این سال ها، امروزه نیز در راستای ارزش گذاشتن به این ایده، کشورهای زیادی در تاریخ های مختلف (با توجه به آب و هوای مطلوب هر کشور برای رشد مناسب) روز درخت کاری را پاس می دارند و در این روز به کاشتن درختان مختلف اقدام می کنند.

در روز درختکاری، مردم آشنا به حقوق شهروندی با همدلی و همزبانی دست هایشان، نهال های کوچک را به خاک سرد اسفند خواهند سپرد و آفتاب خورشید، گرمایش را هدیه و همسفر راه طولانی‏‌اش می‏‌کند و آب، با زلالی و پاکی‏‌اش بدرقه روییدنش می‏‌شود.

بیایید همه در روز درخت کاری به رنگ سبز در بیاییم و قراری سبز بگذاریم و یکدیگر را به کاشت، حفظ و صیانت از این هدیه الهی سفارش ‏‌کنیم تا طبیعت حس کند در کنارش هستیم.

و من الله توفیق

دکتر ابراهیم آذرپور (پژوهشگر و نویسنده)

 

 

پایگاه خبری تحلیلی گیل بان: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اجرای رسالت مطبوعاتی، احترام به مخاطبان و اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد