×

منوی اصلی

ویژه های خبری

امروز  شنبه - 1 اردیبهشت - 1403
false
true
بقایایی از یک شهر گمشده تاریخی در شرق گیلان کشف شد

به گزارش «گیل بان» شهرود امیرانتخابی به آخرین نتایج باستان‌شناسی به‌دست‌آمده در منطقه تاریخی کهنه‌گوراب املش اشاره کرد و اظهار داشت: ادامه گمانه‌زنی باستان‌شناسی در منطقه کهنه گوراب واقع در منطقه املش شمالی منجر به کشف بقایایی از این شهر تاریخی توسط کارشناسان حوزه باستان‌شناسی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه گمانه‌زنی باستان‌شناسی در این منطقه با مجوز پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است عنوان کرد: در متون دوران اسلامی از منطقه کهنه‌گوراب املش به‌عنوان بخشی از شهر تاریخی تمیجان، در زمان حکومت منطقه‌ای آل‌کیا نام برده شده است.

امیرانتخابی اهمیت بالای شهر تاریخی واقع در کهنه‌گوراب املش و اذعان سیاحان خارجی به این موضوع را که در دوره قاجار از گیلان بازدید کردند مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: هیئت باستان‌شناسی مشغول به کار در این محوطه معتقدند که به‌احتمال زیاد این محوطه قابل تطبیق با کهنه‌گوراب ذکرشده در متون تاریخی است.

وی در مورد ویژگی‌های منطقه تاریخی کهنه گوراب املش نیز اظهار داشت:  مساحت این محوطه بسیار گسترده بیش از 50 هکتار است که بخشی از آن در زیر خانه‌های روستاهای کهنه‌گوراب، لگموج، شکرپس، پیش‌بیجار و استاد کلایه قرار دارد و بخش دیگر آن نیز امروزه به‌دلیل وجود زمین‌های کشت برنج تخریب شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با ابراز اینکه تاکنون بیش از 15 گمانه برای آشکار شدن حریم محوطه باستانی کهنه‌‌گوراب زده شده و روند آن نیز به‌دلیل گستردگی محوطه کار ادامه دارد گفت: این محوطه تاریخی یکی از شاخص‌ترین محوطه‌های اسلامی شرق استان گیلان محسوب می‌شود.

امیرانتخابی وجود بقعه‌های مربوط به خاندان آل‌کیا، قبرستان‌ها، حمام‌ها، خانه‌ها و درختان قدیمی در اطراف محوطه کهنه‌ گوراب را حاکی از اهمیت آن خواند و گفت: بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از بررسی سطحی و گمانه‌های حاصل از فعالیت هیئت باستان‌شناسی کهنه‌گوراب، شواهد استقراری از دوران اوایل اسلامی قابل شناسایی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان تداوم پژوهش‌های باستان‌شناسی در محوطه کهنه گوراب را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: کهنه‌گوراب تحت عنوان محوطه لگموج A و B در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و امیدواریم در فصول آینده تحقیقات، نقاط تاریک این دوران آشکار شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

انتهای پیام/

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد