true

مارال مرادی در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی «گیلبان»؛ تصریح کرد: منابع اسلامی به ویژه قرآن و عترت از ارزشمندترین منابعی هستند که به عنوان راهنمای بشریت در سبک زندگی اسلامی محسوب می شوند. عضو سرای اهل قلم ایران با توجه به ترویج سبک زندگی اسلامی کتاب محور بیان کرد: ما اگر می خواهیم که در زمینه اصلاح سبک زندگی مردم موفق باشیم، یکی از اصلیترین راهکارهایش اهتمام نسبت به قرآن و عترت به همراه تأمّل و تفکّر است. وی افزود: نهاد مسجد در فرهنگ اصیل دینی و نگرش بزرگان دین جایگاه بسیار رفیع و ویژه دارد و به عنوان مهم ترین نهاد جامعه انسانی دارای کارکردی جامع و چند منظوره می باشد. مرادی ادامه داد: مسجد نقطه تلاقی فرد با جامعه و کانون پرورش فرد برای مسئولیت های اجتماعی و الهی خود در یک نظام دینی است، از این رو کاوش و معنا کاوی مسجد در قرآن و سیره اهل بیت (ع) در زمانه حاضر ما را برای در انداختن الگوهای جدید جامعه دینی با بازسازی زمانمند واقعیت صدر اسلام مدد می رساند. مرادی با بیان اینکه ظرفیت و توان عملی مسجد در تعالی و رشد جامعه اسلامی و کارکرد های گوناگون عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اخلاقی، تبلیغی، مبارزاتی، رسانهای، روحی- روانی و … حاکی از نقش ویژه این مکان مقدس در پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب اسلامی است، گفت: عواملی چون سکورالیسم، گسترش ارزش های مادی و دنیا پرستی، نداشتن ارتباط موثر و جذب حداکثری آحاد جامعه به ویژه بانوان و جوانان و … به عنوان موانع نقش آفرینی و کارکرد حداکثری مسجد به حساب می آید که می بایست مد نظر قرار گیرد.
مارال مرادی نویسنده کتاب “مسجد از منظر قرآن و عترت” در ادامه با اشاره به تلاش های خود پیرامون تألیف این کتاب 154 صفحهای در سال 1401 از سوی انتشارات راز نهان تهران، عنوان کرد: اهمیت مسجد در اسلام بسیار مهم است و نقش محوری دارد و عمل به رهنمودهای آنها سعادت دنیوی و اخروی بشر را تضمین می نماید. مرادی افزود: تکرار 28 بار واژه مسجد در قرآن کریم و همچنین تکرار 40 بار کلمه مسجد در احادیث نشانه اهمیت، ارزش و عظمت مسجد می باشد. مرادی با اشاره به حضور تاریخی زنان در مساجد در صدر اسلام و عملکرد پیامبر (ص) در تشویق زنان برای حضور در مسجد و نهی موردی آنان در موارد خاص بیان کرد: عملکرد خلفا در دوران پس از پیامبر با راه و روش حضرت محمد (ص) متفاوت بود و در این دوره محدودیت هایی برای حضور زنان در مساجد شکل گرفت. مرادی ابراز داشت: ائمّه پس از رحلت پیامبر راه و روش حضرت محمد (ص) را ادامه دادند به طوریکه محدودیتی برای حضور زنان در مسجد قرار ندادند؛ هرچند در مواردی خاص نهی از طرف ایشان صادر گردید. وی ادامه داد: علمای شیعه نیز با پیروی از اهلبیت به حضور زنان در مساجد اهمیت و ارزش دادند و این امر بهتدریج باعث گسترش حضور بانوان در مساجد به ویژه در مراسم مذهبی و عزاداری شد.
مرادی با اشاره به اینکه در 21 آیه قرآن کریم و 40 حدیث از اهل بیت (ع) به دو مسئله حجاب و عفاف پرداخته شده است، تصریح کرد: حجاب (به معنای پوشش بیرونی) و عفاف (به معنای پوشش بیرونی) به عنوان یک خواسته فطری بشر که محدود به اسلام نیست، به عنوان دو ارزش در جامعه بشرى و به ویژه جوامع اسلامى مطرح است و هویتبخشى؛ تأمین آرامش روانى؛ حفظ طراوت و طهارت روح؛ امنیت اجتماعى؛ تعالى معنوى؛ سلامت روحى و بهداشت جنسى؛ آرامش و استحکام خانواده و جامعه؛ و حفاظت از وقار، شخصیت، کرامت، اصالت و عظمت زن از جمله فواید و آثار حجاب و عفاف محسوب مىشود. وی با اشاره به موضوع تحکیم خانواده و تعالی جامعه تحت لوایِ حجاب و عفاف زن و حیای مرد، یادآورد شد: بین واژه «حجاب» و پوشش ظاهری، و واژه «عفت» و بازداری باطنی انسان، تأثیر مستقیم و تاثر متقابل وجود دارد و باید در گام دوم انقلاب با استفاده از ابزار و شیوه های کاملاً مدرن و مؤثر، به نقش حجاب و عفاف به عنوان یک راهکار فرهنگ بومی و اسلامی در سه مرحله نهادینه سازی (تعمیق)، گسترش فرهنگ (ترویج) و حفظ و پاسداری از باورهای ترویج شده (تحفیظ)، به کوشش پرداخت. وی افزود: بانوان با حجاب و عفاف زمینه امنیت و مصونیت فردی و اجتماعی جامعه را ارتقا می بخشند و در مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب و آرامش و پایداری نهاد مقدس خانواده و سلامت زندگی نقش بارزی دارند. وی ادامه داد: حضرت فاطمه (س)؛ حضرت مریم (س)؛ حضرت خدیجه (س)؛ حضرت سمیه (رض) و حضرت زینب (س) در آیات و روایات اسلامی به عنوان پنج الگوی برتر زنان با حجاب و عفاف و دختران مسلمان شناخته می شوند.
مرادی با بیان اینکه منابع دین مبین اسلام در مقایسه با سایر ادیان توجه ویژهای به جایگاه زن دارند، اظهار کرد: در معیارهای ارزشی قرآن و عترت، بین زن و مرد نوعی برابری حاکم است. عضو سرای اهل قلم بر اساس مجموعه روایات و آیات دربارهی آثار حضور زنان در مسجد تأکید کرد: اگر بانوان با رعایت شرایط در مساجد به عنوان خانههای خدا در روی زمین حضور یابند، می توانند از آثار عبادی، آموزشی، تربیتی، تبلیغی، فرهنگی، معنوی، علمی، سیاسی، اجتماعی و بهویژه اثرات اخلاقی، روحی- روانی و تعالیبخش مسجد بهرهمند گردند. نویسنده کتاب مسجد از منظر قرآن و عترت در پایان خاطرنشان کرد: نتیجه حضور بانوان در مساجد؛ تعالی تربیت اسلامی جامعه است زیرا زنان بهعنوان مربی جامعه و نیمی از جامعه که تأثیر گذار بر نیم دیگر جامعه هستند، می توانند نقش بارز و مستقیمی در مسئله تعلیم و تربیت اسلامی جوامع و تحقق معنویت داشته باشند.
انتهای پیام/
false
true
true
true